Monelle uuden työpaikan hakemisen pakko tulee lopulta yllätyksenä. Omaan käteen ojennettu irtisanomisilmoitus on yksi elämän kriittisiä epäjatkuvuuskohtia.  Ja vaikka tieto oman työpaikan loppumisesta ei olisikaan täydellinen yllätys, on uuden työn etsiminen aina rankka projekti. Useimmille työnhaun prosessi on heittäytymistä äärimmäiselle epämukavuusalueelle.

Työpaikan hakemista käsitellään useimmiten rationaalisena ja teknisenä tapahtumaketjuna.  Perinteisten työnhaun valmennusten lähtökohtana on ”one size fits all”-periaate.  CV:n tuunaaminen ja aktiivisuuteen kannustaminen ovat tärkeitä asioita ja maailman digitalisoituminen huomioidaan LinkedIn-palvelun perusteiden opeilla. Nämä ovat kaikki hyviä lähtökohtia oman työnhaun käynnistämiselle, mutta mitä jos ne eivät vaan riitä ja työpaikkaa ei löydy.

Tutustuin viime vuoden aikana valmennustilaisuuksissamme kymmeniin pitkäaikaistyöttömyyden kurimukseen joutuneisiin työnhakijoihin.  Perehdyin huikeasisältöisiin ansioluetteloihin ja selasin millimetrintarkasti hiottuja LinkedIn-profiileja.  Teknisesti täydellisyyttä hipovat työnhaun asiakirjat ja kymmenet, jopa sadat hakemukset ja aktiivinen kontaktointi eivät kuitenkaan muodosta automaattista lineaarista yhtälöä, jonka lopputuloksena on työllistyminen.

Fiilis x Tekniikka = Uusi työpaikkaM2Talentin digitaalisen työnhaun valmennusten teemana on yhtälö: Fiilis x Tekniikka = Uusi työpaikka.  Pääsääntöisesti valmennuksiimme saapuvilla työnhakijoilla on tekniikkapuoli hiottu kuntoon, mutta fiilispuoli sakkaa pahasti.  Oma ansioluettelo osataan täyttää historiallisella informaatiolla menneisyyden kokemuksista ja saavutuksista, mutta oman potentiaalin tunnistaminen ja sen verbaalinen kiteytys ei onnistu.  Juuri tähän tarjoamme apuamme.

Joku viisas on joskus määritellyt mistä elementeistä työelämässä menestyminen on rakennettu.  Koulutustaustasi vaikuttaa menestymiseen vain 5 % ja ansioluetteloosi dokumentoitu kokemus antaa sinulle 15 % lisää kredittiä menestymisen tiellä. Suurin menestymiseesi vaikuttava tekijä on kommunikaatiotaitosi, sen osuuden väitetään olevan menestymisen yhtälössä jopa 80 %.  Uskon itse vahvasti, että tämä sama pätee työpaikan hakemiseen.  Menestymisestä 20 % rakentuu työnhaun teknisiin elementteihin, mutta loput 80 % on kiinni fiiliksestä ja kommunikaatiosta.

Valmennus soveltuu myös yritysten outplacement-tarpeisiin

Järjestämme tämänkin vuoden aikana useita tehokkaaseen työllistymiseen tähtääviä digitaalisen työnhaun valmennustilaisuuksia. Valmennusohjelmamme toimivuus on testattu haasteellisena koettujen pitkäaikaistyöttömien auttamisessa, mutta tarjoamme ohjelmaamme myös vastuutaan kantaville yrityksille, jotka haluavat työpaikkoja vähentäessään auttaa poistuvaa henkilöstöä työllistymään nopeammin.  Match2Talent-menetelmään pohjautuva valmennusohjelma antaa hyvät lähtökohdat modernin työnhaun sudenkuoppien välttämiseen ja auttaa työllistymään nopeammin.  Jos asia on lähitulevaisuudessa ajankohtainen yrityksessäsi ole yhteydessä meihin juuri nyt.

Olemme tuomassa kevään valmennuskalenteriimme myös suoraan yksityishenkilöille suunnattua valmennuskokonaisuutta, jossa pilotoimme uutta oman uran rakentamista ja työnhakua helpottavaa MAZHR-palveluamme. Mikäli olet työnhakijana kiinnostunut osallistumaan valmennukseemme voit ennakkoilmoittautua mukaan tästä linkistä.